Nieuws vanaf 2012 t/m 2022

AFSCHEIDSMANIFESTATIE WIJ VAKANTIE ZIJ OOK
Zoals u wellicht uit de pers heeft kunnen vernemen is de Stichting Wij Vakantie Zij Ook na 46 jaar per 9 september 2021 opgeheven.
Het bestuur heeft toch besloten om deze opheffing niet zo maar voorbij te laten gaan en is in overleg met diverse partijen om een afscheidsmanifestatie te organiseren.
Zoals de plannen er nu voor staan is dit op 26 juni 2022 in zowel sporthal ARCUS voor het ochtendprogramma, dat hoofdzakelijk zal bestaan uit (gehandicapten)sport en een cultureel middagprogramma in het Mozaïek.
Momenteel is alles nog aan wijzigingen onderhevig maar noteer in ieder geval de datum, want die staat vast.
Wij houden u op de hoogte.
4 januari 2022

IN 2021 GINGEN ZIJ TOCH NOG........
Ondanks de corona-pandemie zijn er 2021 toch nog 27 personen met financiële steun van de Stichting op vakantie zijn geweest. In totaal werd er voor een bedrag van 3535,-- euro aan bijdragen verstrekt. Het concert van de Luchtmachtkapel vond in 2021 helaas geen doorgang.
31 december 2021

UITSTAPJE BLAUWE VOGELS
Op zaterdag 13 november 2021 was het zover, eindelijk kon het uitje van de Blauwe Vogels doorgaan. Geschonken door de Stichting Wij Vakantie Zij Ook. En wat hebben ze ervan genoten. Een heerlijke dag. Met de bus naar Dierenpark Overloon, koffie met gebak en natuurlijk alle dieren bekijken. Na de lunch nog meer dieren gezien. Alleen maar stralende gezichten. Het was fijn dat de afgevaardigden van Wij Vakantie Zij Ook erbij waren.  
Bedankt namens alle Vogels en hun begeleiders.
17 november 2021 

WIJ SPORTEN...... ZIJ OOK 
Onder deze spreuk organiseerde Voetbal+ van SC Woezik op maandagavond 27 september 2021 op het prachtige sportcomplex van SC Woezik een voetbaltoernooi voor sporters met een handicap.
Voor de bekostiging van dit toernooi stelde "Wij Vakantie......Zij Ook" een kostendekkende bijdrage beschikbaar.
De uitstekende organisatie was in handen van Peter Jansen en Theo Binnendijk.
Het nagenoeg voltallige bestuur van WVZO woonde dit evenement bij.
Op het einde kweet Jos Verbeeten zich uitstekend van de taak om de vele prijzen uit te reiken.
Waarmee ook een einde kwam aan een bijzonder geslaagd evenement. 
13 oktober 2021

BEDANKT
Aan het Hoshuukske, de discotheek voor mensen met een verstandelijke beperking, is een bijdrage versterkt van 700 euro.
De activiteiten van deze discotheek zijn vanwege corona al stilgelegd vanaf september 2020 en daardoor zijn er sindsdien ook geen inkomsten meer.
De bijdrage is bedoeld om de diverse doorlopende kosten te dekken.
Het bestuur van het Hoshuukske heeft in een brief laten weten heel blij te zijn met dit gebaar.
18 januari 2021

IN 2020 GINGEN ZIJ TOCH NOG......
- vanwege o.a. het coronavirus zijn er slechts 9 aanvragen geweest voor totaal 35 personen, die met financiële steun van de Stichting op vakantie geweest.
- 21 personen hebben gebruik gemaakt van de uitnodiging om naar het jaarlijkse concert van de Luchtmachtkapel te gaan.
- In oktober jl. heeft het bestuur besloten 500 euro te verstrekken aan de Stichting CAP in Nijmegen. Dit bedrag is bestemd voor renovatie van "De Villa" in Nijmegen. Deze Stichting verzorgt aangepaste manege-activiteiten voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen. Ook mensen uit Wijchen nemen regelmatig deel aan deze activiteiten.
31 december 2020

IN 2019 GINGEN "ZIJ OOK" WEER
In 2019 hebben 50 personen (15 gezinnen) van vakanties of dragtripjes genoten middels een bijdrage van de Stichting.
In totaal werd 6035 euro aan bijdragen verstrekt. Verder bezochten 21 personen het jaarlijks concert van de Luchtmachtkapel.
31 december 2019
IN 2018 GINGEN "ZIJ OOK" WEER
In 2018 hebben 60 personen (16 gezinnen) van vakanties of dagtripjes genoten middels een bijdrage van de Stichting.
In totaal werd 6267 euro aan bijdragen verstrekt. Verder bezochten 23 personen het jaarlijkse concert van de Luchtmachtkapel.
31 december 2018

OOK ZIJ GINGEN IN 2017
In 2017 hebben 35 personen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met een bijdrage van de Stichting op vakantie gaan.
In totaal werd 4945,-- aan bijdragen verstrekt. Aan de Stichting CAP werd een bijdrage verstrekt van 100,-- euro en de Blauwe Vogels kregen voor de organisatie van hun zomerkamp 735,-- euro. Het jaarlijks concert van de Luchtmachtkapel werd door 18 personen bezocht.
Tenslotte heeft het bestuur besloten om een deel van de opbrengst van de actie "Tekenen voor een goed doel" te besteden aan een jaarlijkse bijdrage in de jaarkosten van adoptie van een paard van deze Stichting.

ZOMERKAMP BLAUWE VOGELS
De Blauwe Vogels, de recreatieclub voor mensen met een verstandelijke bepaerking, hielden van 16 t/m 18 juni 2017 weer een zomerkamp. Dit maal op de vakantieboerderij 't Kuyperke te Batenburg.
Aan dit zomerkamp namen 17 personen met een verstandelijke beperking en 9 begeleiders deel. Onze Stichting heeft door een financiële bijdrage dit zomerkamp mede mogelijk gemaakt. Hiermede werd tevens een bestemming gegeven aan de opbrengst van actie van de leerlingen van het Maas en Waal College onder leiding van de docente Daantje Kip. 
Enkele bestuursleden hebben op 17 juni het zomerkamp bezocht en stelden vast dat onze bijdrage uitstekend was besteed. Zij waren onder de indruk van de sfeer, het plezier van de deelnemers en de bijzondere rol van de deelnemers.
Reactie van de Blauwe Vogels:
Hallo Wim, Wij hebben een onvergetelijk mooi kamp gehad. Mooi weer, mooie locatie en de kinderen hebben genoten. Zaterdagavond hebben we een disco-avond gehad en zondagmorgen met de huifkar een rondje Batenburg en na afloop voor iedereen een ijsje van Thijs. Kortom: een prachtig kamp. Het was veel werk, maar zeker de moeite waard. Fijne zomervakantie en groeten van Wilma van Horen.
 
31 december 2017
OOK ZIJ GINGEN IN 2016
In 2016 hebben 41 personen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met een bijdrage van de Stichting op vakantie te gaan of een dagtocht te maken. In totaal werd 3880,-- euro aan bijdragen verstrekt. Dit jaar hebben 9 personen met begeleiders het jaarlijkse concert van de Luchtmachtkapel bijgewoond.
Onder het motto "Tekenen voor een goed doel" hebben de leerlingen van het Maas en Waal College zelfgemaakte tekeningen verkocht voor een goed doel. Onze Stichting heeft 1016,-- euro in ontvangst mogen nemen. Hierin wordt in 2017 een specifieke bestemming gegeven.
31 december 2016
OOK ZIJ GINGEN IN 2015
In 2015 hebben 9 gezinnen (32 personen) gebruik gemaakt van een vakantievoorziening. Hiermede was een bedrag gemoeid van 3189,-- euro. Aan de Blauwe Vogels werd een bedrag van 600,-- euro verstrekt i.v.m. het jubileum. 22 personen hebben deelgenomen aan het jaarlijkse concert van de Luchtmachtkapel.
31 december 2015
OOK IN 2014 GINGEN ZIJ OOK
In dit jaar maakten 22 personen (incl. gezinsleden) gebruik van de mogelijkheid om met een bijdrage van de Stichting op vakantie te gaan of een dagtocht te maken. In totaal werd 2685,-- euro aan bijdragen verstrekt. 22 personen en 6 begeleiders hebben een concert van de Luchtmachtkapel bijgewoond.
31 december 2014
"ZIJ OOK" OP VAKANTIE IN 2013
In dit jaar maakten 66 personen (incl. gezinsleden) gebruik van de mogelijkheid om met een bijdrage van de Stichting op vakantie te gaan of een dagtocht te maken. In totaal werd 4642,-- euro aan bijdragen verstrekt. 16 personen en 6 begeleiders hebben een concert van de Luchtmachtkapel bijgewoond.
31 december 2013
"ZIJ OOK" OP VAKANTIE IN 2012
In dit jaar maakten 45 personen (incl. gezinsleden) gebruik van de mogelijkheid om met een bijdrage van de Stichting op vakantie te gaan of een dagtocht te maken. In totaal werd 6634,-- euro aan bijdragen verstrekt. 18 personen en 7 begeleiders hebben een concert van de Luchtmachtkapel bijgewoond.
31 december 2012


Het nieuws vóór 2012 kunt u vinden onder het tabblad "archief".