10 oktober 2015: Viering 40 jaar “Wij vakantie…Zij ook”:

Bruisend en ontwapenend feest van verbinding.
In de sfeervolle, tot theater omgebouwde, sporthal ARCUS vierde onze Stichting afgelopen zaterdag haar 40e verjaardag en dat met zo’n 500 gasten.
De bekende humorist en zanger Jo Toonen trad op als ceremoniemeester en dat op zijn  zo eigen, soms clowneske manier.

Als eerste gaf hij Jos Verbeeten, voorzitter van onze stichting het woord en die memoreerde de totstandkoming en het belang, maar vooral ook de wijze waarop de stichting steeds is gedragen door de Wijchense gemeenschap. 
Vervolgens kreeg burgemeester Hans Verheijen het woord en hij legde een verbinding tussen     2 juli 1975, de dag waarop bij de notaris de oprichtingsakte passeerde en de betekenis  van de Stichting voor de verbondenheid in de samenleving door middel van het bieden van vakantiemogelijkheden aan  mensen met een beperking.
“Wij vakantie…Zij ook” hoort bij Wijchen, zo stelde hij en hij plaatste het in het rijtje: Kasteelfeesten en Okidoki-dorp.
Hij had ook een “cadeautje”meegebracht.
Na een toelichting op de motivatie spelde hij een geëmotioneerde  Jos Verbeeten, de zilveren draagspeld van de gemeente op.

Jo Toonen begon daarna een cadeautje “uit te pakken” : een kinder- balletgroep van Balletstudio Stella van Wanrooij vertolkte op een verfrissende wijze het genot van vakantie.
Hierna werd het grote cadeau uitgepakt: het optreden van het JostiBand orkest:  
met 65 muzikanten naar Wijchen gekomen, onder leiding van Lyan Verburg, die op een onnavolgbare en speelse wijze de band leidde en liet zien wat de verbindende kracht van muziek kan zijn.

Na de pauze eerst een flitsend optreden van een balletgroep van Stella van Wanrooy en daarna Jo Toonen die een lied over “Wij vakantie…Zij ook” vertolkte.
De Josti-band demonstreerde vervolgens zowel populaire als klassiek muziek te kunnen vertolken en waagde zich zelfs aan muziek van Armin van Buuren. De stemming kwam er steeds beter in en er werd op de dansvloer spontaan meegedanst.

Diverse muzikanten liet Lyan, tot grote hilariteit aan het woord en ook solisten konden op groot applaus rekenen.
Klapper en slotstuk van de avond werd het nummer “In het kleine café aan de haven”, waarbij Jo Jos uitnodigde om zijn accordeon aan te gespen en met het orkest mee te spelen.
In een geweldige sfeer werd er door velen meegedeind en meegedanst en, tegen alle gewoontes in, was Lyan zelfs bereid tot een toegift van de band in de vorm van herhaling van het eerdere nummer.
Zo kwam er een einde aan een denderend verjaardagsfeest, waarover nog lang nagepraat zal worden!!!

Voor de foto's van deze avond klik
hier  en dan op de eerste foto links onderaan op "fotoserie"

Voor een video van deze avond klik hier